Tıraş sabunu hangi yöntemlerle yapılırsa yapılsın en nihayetinde kimyasal bir tepkimenin sonucunda ortaya çıkarlar. Özellikle büyük üreticiler endüstriyel olarak üretilen Tıraş sabunlarında, tıraş sabununun yapısını korumak ömrünü uzatmak veya belirli formları vermek için bir takım zararlı kimyasallar eklemekten çekinmezler.
Özellikle de sabunun doğal olması ve doğal yollardan köpürmesini sağlayan hammaddelerin pahalı olması nedeniyle Sodium Laureth Sulfate, Titanyum Dioksit, Tetrasodium EDTA gibi detarjan türevleri kimyasalları tıraş sabunlarına ekledikleri çok görülür. Çok severek kullandığımız birçok sabun ve tıraş sabunu içerisinde bu maddeller bulunur.
Bununla beraber ürünlerin raf ömrü ve kullanım ömrünün uzaması için kullanılan başta paraben olmak üzere birçok kimyasal ürün sıklıkla kullandığımız kozmetik ürünlerin içerisinde mevcuttur. Bunun yerine sabunu temiz tutmak ve mikroplardan korumak ve ömrünün uzatmak için ben lavanta yağı, çayağacı yağı, ve karanfil yağı kullanıyorum.
hayli’s Artisan tıraş sabunlarının ise köpürme hususunda endüstriyel sabunlara göre biraz daha nazlı olduklarını biliyoruz. Bunun temel nedeni içeriğinde genellikle deterjan türevi maddelerin bulunmamasıdır. Tıraş sonrası cilde bakım yapması ve sabunu koruması amacıyla içeriğine kattığımız esansiyel yağlarda sabunun köpürmesini zorlaştırabilir.
Bir sabunun kocaman köpükler oluşturmasını sağlamak çok da zor değildir. Ancak artisan sabun ile endüstriyel sabun arasındaki fark cildinize zarar vermeden köpük oluşturması ve tıraş sonrası kozmetik kullanımına neredeyse ihtiyaç olmamasıdır.
Add comment